درمان خروپف شبانه
محتوای این صفحه (قابل کلیک)
درمان خروپف شبانه
شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که به هنگام خواب شبانه ، دلتان می خواهد که محیطی آرام و تاریک و ایمن برای خود بسازید و بدون وجود هر کدام از این شرایط، قادر نیستید که خواب راحتی داشته باشید!!
اما چه می شود اگر همسر، پدر یا هر شخص دیگری که با وی زندگی می کنید ، به هنگام خواب شبانه چنان خروپفی می کند که آرزوی یک لحظه آرامش و استراحت را به دلتان می گذارد ؟!
یا این که برعکس، خود شما دچار مشکل خروپف هستید و هر زمانی که ناچارید شب را جایی غیر از منزل خود و در کنار افراد غریبه به صبح برسانید، استرس آزار و اذیت دیگران به خاطر خروپف هایتان شما را بیدار نگه می دارد و نمی توانید استراحت کنید؟
شخصی را می شناختم که به هنگام خواب خروپف می کرد و به خاطر همین مسئله، شب ها برای این که موجب آزار دیگران نشود، ناچار می شد که در ابتدا منتظر خوابیدن بقیه بماند و سپس خود به خواب رود و همین معضل موجب به وجود آمدن هزاران مشکل در زندگی عادی او شده بود!
اما راهکار این مسئله چیست ؟ آیا باید هم چنان به این روند ادامه داد و موجب آزار خود و دیگران شد ؟
حقایقی کوتاه راجع به خروپف :
- خروپف پدیده ای عادی ولی قابل درمان است
- این اتفاق زمانی رخ می دهد که جریان هوایی نا آرام از طریق گذرگاه تنفسی عبور کرده و موجب ارتعاش سقف دهان و هم چنین زبان کوچک می شود
- خروپف ممکن است با آپنه خواب مرتبط باشد که علامت فشار خون بالا یا دیگر عارضه ها می باشد
- مردان بیش از زنان دچار عارضه ی خروپف می شوند
- برخی درمان های خانگی و تمرینات ورزشی ممکن است به پیشگیری از خروپف کمک کنند
در طول ساعات بیداری ، بافت های موجود در گلو و هم چنین گذرگاه هوایی بالا ، باز هستند تا هوا راحت تر به شش ها برسد
در طول خواب شبانه ، بافت های نرم و زبان در حالت استراحت قرار دارند و می توانند راه تنفس را مسدود کنند
خروپف می تواند نشانگر یک عارضه پزشکی دیگر باشد. از جمله:
- آپنه خواب
- دیابت نوع دوم
- بیماری قلبی عروقی
- چاقی مفرط
- مشکلات سینوس یا ناسال(سوراخ های بینی)
آپنه خواب
آپنه خواب می تواند منجر به نوعی خروپف شود که در طول آن شخص میان خروپف های خود دچار قطعی تنفس شده و صداهایی مانند خفگی از خود تولید کند
صرف نظر از خروپف بلند، آپنه خواب می تواند منجر به بروز علائم زیر نیز شود :
- خوابالودگی در طول روز
- بی خوابی ( اینسومنیا)
- سردرد صبحگاهی
- تمرکز دشوار یا به سختی به یاد آوردن چیزها
- کج خلقی
- کاهش میل جنسی
هرکسی که چنین علائمی دارد باید حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کند چرا که ممکن است آپنه خواب دلیل بر وجود عارضه های خطرناک دیگری مانند فشار خون بالا، تیروئید پُرکار یا آکرومگالی باشد
بهترین متخصص خروپف در تهران
برای مطالعات بیشتر در رابطه با تست خواب می توانید به این مقاله مراجعه نمایید.
درمان خروپف کودکان
کودکان بسیاری هستند که به طور گاه به گاه، دچار خروپف می شوند و تقریبا 10 درصد کودکان به طور دائم دچار خروپف شبانه هستند.
خروپف صدایی است که به هنگام خواب و در حالی که کودک هوا را تنفس می کند تولید می شود اما گذرگاه های تنفسی پشت دهان وی مسدود می باشند!
باز و بسته کردن راه تنفسی در هنگام خواب موجب ارتعاش بافت های نرم حلق می شود.
میزان صدای تولید شده ی ناشی از خروپف به این بستگی دارد که چه میزان هوا عبور می کند و سرعت ارتعاش این بافت های نرم چه قدر است!
کودکان سه ساله یا بزرگ تر احتمال دارد که در طول مراحل عمیق تر خواب شبانه دچار معضل خروپف شوند.
احتمال این که خروپف کودکان مربوط به عارضه های جدی تری مانند آپنه خواب یا عدم توانایی شش ها برای تنفس اکسیژن باشد، بسیار کم است
خروپف شبانه ی بلند و منظم غالبا نشان دهنده ی وجود یک نا به هنجاری یا عارضه ی پزشکی در کودکان می باشد!!
برخی مواقع این خروپف ها نشان دهنده ی عفونت تنفسی، آبریزش بینی یا آلرژی می باشد اما در برخی مواقع دیگر ممکن است نشان دهنده ی آپنه خواب باشد.
درمان گیاهی خروپف
با جستجوی کوتاهی در اینترنت و فضای مجازی با انواع و اقسام درمان های خانگی و گیاهی رو به رو می شویم که نوید درمان خروپف شبانه را به فرد می دهند.
اما نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که بیشتر این روش ها مبنای علمی ندارند و تنها با استفاده از تجربیات شخصی به دست آمده اند. توصیه پزشکان و متخصصین خواب این است که به جای استفاده از این درمان های خانگی که عموما بی فایده هم هستند، بهتر است به نزد یک پزشک متخصص و حرفه ای بروید.
درمان جدید خروپف
امروزه گرچه راه های مختلف زیادی برای درمان خروپف به وجود آمده است اما بهترین راهی که پزشکان و متخصصان خواب به کار می گیرند، استفاده از روش سی پپ یا CPAP است. در ادامه به شیوه ی عملکرد این متد درمانی می پردازیم!!
فشار مثبت مداوم گذرگاه های هوایی (CPAP) نوعی درمان است که در طول خواب بیمار، نوعی ماسک روی دهان یا بینی فرد گذاشته می شود.
این مساک به یک دستگاه متصل است که به صورت مداوم جریان هوا را به سوراخ های بینی ارسال می کند.
فشار ناشی از جریان هوا به سمت سوراخ های بینی باعث می شود که راه های تنفسی باز مانده و به این ترتیب تنفس بیمار راحت تر انجام شود و به این شکل از انسداد این راه ها جلوگیری به عمل می آید.
تهیه شده توسط پزشکان و متخصصین مغز و اعصاب جایروس
مترجم و محقق : ندا ناصری